Start

Till Anmälningsformulär för Öloppet 2016Till Anmälningsformulär för Öloppet Sprint 2016
Öloppet är en swimrun-tävling som vänder sig till eliten men passar även den vanliga motionären. I lag om två tävlar deltagarna genom att springa över och simma mellan de öar som utgör tävlingsbanan. Tävlingen äger rum i Göteborgs södra skärgård och sträcker sig över två alternativa bansträckningar, Öloppet och Öloppet Sprint. Tävlingen går utmed öarnas gångstråk, stigar, och vägar och deltagarna är garanterade en naturupplevelse utöver det vanliga. Totalt 600 startande lag kommer med början från kl 10.00 avverka den 4 respektive 2 mil långa banan på tider mellan 2 till 8 timmar innan de når mål på Styrsö Bratten.

Öloppet 2016 går av stapeln Lördagen den 6 Augusti 2016, och anmälan öppnar den 4:e september 2015.

Bana Öloppet 2015Öloppet passerar över 17 öar och den totala sträckan är ca 4 mil, varav 5 kilometer är simning. Längsta löpsträckan är omkring 7 kilometer och längsta simsträckan är drygt 1 000 meter. Starten går på Styrsö och målgång är på Styrsö. Läs mer om banan och de olika distanserna under Karta och Distanser Öloppet.

Öloppet Sprint går över en kortare och snabbare bana. I Öloppet Sprint passerar deltagarna 11 öar. Den totala sträckan är drygt 22 kilometer, varav 2 kilometer är simning. Längsta löpsträckan är omkring 6 kilometer och längsta simsträckan är drygt 600 meter. Även i Öloppet Sprint är start och målgång på Styrsö. Läs mer om banan och de olika distanserna för Öloppet Sprint under Karta och Distanser Öloppet Sprint.
Mer information för dig som vill delta i tävlingen Deltagarlistor 2016

Tidigare år har Öloppet varit både en deltagar- och publik-succé, inte minst tack vare alla er som kommit ut till tävlingsbanan för att heja på. Vi hoppas såklart att vi får lika stor och engagerad publik även 2016 och vi har därför samlat ihop det du behöver veta för att följa tävlingen på plats.
Mer information för dig som vill heja påResultat från tidigare år

Kontaktinformation
Allmänna frågor om Öloppet, kontakta Henrik Hartman, tävlingsledare
Frågor om anmälan, betalning etc., kontakta Jonathan Isaksson, tävlingsledare
Säkerhetsfrågor, kontakta Henrik Stenberg, säkerhet- och logistikansvarig
Press- och mediafrågor, kontakta Johanna Wignell, kommunikationsansvarig

Du når oss via e-post på förnamn.efternamn@oloppet.se

Information finns att tillgå i samband med att inregistreringen öppnar.

6 Augusti 2016, Swimrun i Göteborgs södra skärgård