Start

Öloppet är en swimrun-tävling som vänder sig till eliten men passar även den vanliga motionären. I lag om två tävlar deltagarna genom att springa över och simma mellan de öar som utgör tävlingsbanan. Tävlingen äger rum i Göteborgs södra skärgård och sträcker sig över två alternativa bansträckningar, Öloppet och Öloppet Sprint. Tävlingen går utmed öarnas gångstråk, stigar, och vägar och deltagarna är garanterade en naturupplevelse utöver det vanliga. Totalt 600 startande lag kommer med början från kl 10.00 avverka den 4 respektive 2 mil långa banan på tider mellan 2 till 8 timmar innan de når mål på Donsö hamnområde.

Öloppet 2015 går av stapeln kl 10:00 Lördagen den 1 Augusti 2015, anmälan öppnar kl 00:00 den 1:a November och tävlingen arrangeras av Öloppet AB.

Bana Öloppet 2014Öloppet passerar över 15 öar och den totala sträckan är ca 4 mil, varav 5 kilometer är simning. Längsta löpsträckan är omkring 6 kilometer och längsta simsträckan är drygt 700 meter. Starten går på Brännö och målgång är på Donsö. Läs mer om banan och de olika distanserna under Karta och Distanser Öloppet.


Öloppet Sprint går över en kortare och snabbare bana. I Öloppet Sprint passerar deltagarna 11 öar. Den totala sträckan är drygt 21,5 kilometer, varav 2 kilometer är simning. Längsta löpsträckan är omkring 6 kilometer och längsta simsträckan är drygt 500 meter. Även i Öloppet Sprint går starten på Brännö och målgång är på Donsö. Läs mer om banan och de olika distanserna för Öloppet Sprint under Karta och Distanser Öloppet Sprint.
Mer information för dig som vill delta i tävlingen Deltagarlistor 2015

Tidigare år har Öloppet varit både en deltagar- och publik-succé, inte minst tack vare alla er som kommit ut till tävlingsbanan för att heja på. Vi hoppas såklart att vi får lika stor och engagerad publik även 2015 och vi har därför samlat ihop det du behöver veta för att följa tävlingen på plats.
Mer information för dig som vill heja påResultat från tidigare år

Vi som arrangerar Öloppet är Jonathan Isaksson (tävlingsledare), Henrik Hartman (tävlingsledare), Henrik Stenberg (säkerhet- och logistikansvarig) och Jonas Liljeblad (informationsansvarig). Du når oss via e-post på förnamn.efternamn@oloppet.se.

1 Augusti 2015, Swimrun i Göteborgs södra skärgård

Partners Sponsors